Vår berättelse – från foodtruck till franchisekedja

Allt började med rök, hunger och ett gemensamt kök.

Två kollegor med Big Bone Brews-tröjor i baren

2015

En foodtruck och en dröm

Efter flera år i finansvärlden bestämmer sig Ludvig för att göra något helt annat. Han reser till Texas för att lära sig allt han kan om BBQ – träffar pitmasters, studerar tekniker. Väl hemma igen köper han en rök, döper sin foodtruck till Texas Tribute och börjar laga mat från grunden – utan tidigare kökserfarenhet. Snart inser han att trucken inte räcker till för att hinna med all prepp, så han hyr in sig i ett kök på Kungsholmen för att förbereda maten där.

2016

Mötet som blev en idé

I samma kök jobbar Niklas – kock med 15 års erfarenhet från restauranger i Sverige och USA, född i New York och präglad av stadens mattraditioner. De börjar prata BBQ – och hittar snabbt ett gemensamt driv i hantverk, entreprenörskap och smak. När lokalen ska rivas hittar de en industrilokal i Årsta, där de grundar Brisket & Friends tillsammans i maj 2016.

2017

Sveriges bästa streetfood

Brisket & Friends vinner priset för Sveriges bästa streetfood. Den lilla restaurangen i Årsta börjar fyllas – av rök, gäster och nyfikenhet från stockholmare.

2018

Gulddraken

DN:s prestigefulla utmärkelse Gulddraken går till Brisket & friends.

2019

Upplandsgatan, PKLK & första NM-guldet

Vi öppnar vår andra restaurang på Upplandsgatan och inleder samarbete med PKLK Bryggeri. Samma år vinner vi bästa kötträtt i vår foodtruck vid Nordiska mästerskapen i streetfood.

2021

Göteborg & franchisefröet

Vi öppnar i Göteborg och inser vikten av lokal närvaro. Idén om franchise börjar ta form.

2023

Södermalm & nytt NM-guld

Vi öppnar vår tredje egna restaurang på Södermalm och vinner återigen bästa kötträtt på Nordiska mästerskapen.

2024

Franchise på riktigt

Vi konverterar Göteborg till franchise. De som tar över är våra tidigare medarbetare – restaurangchefen och kökschefen – som nu driver restaurangen vidare i egen regi. Vi öppnar dessutom två nya franchiserestauranger: Kalmar och Sickla.

2025

Linköping: BBQ på hemmaplan

Vi öppnar i Linköping – vår andra franchiserestaurang som drivs av en tidigare anställd i sin hemstad. Han känner området, gästerna känner honom. För oss är lokalt engagemang och personlig stolthet grunden i varje framgångsrik satsning.

Vad vi tror på

Vi tror på rökt kött, tillagat över tid. På äkthet. Varje brisket vi serverar är rökt över natt. Alla våra sides lagas från grunden i varje restaurang.

Typ som i Texas!